WIĘCEJ NIŻ CATERING

Zaskocz Gości...

Gotowanie dla naszych Gości to nasza pasja, dlatego słyniemy z dobrej kuchni. Jeśli chcesz zaskoczyć swoich Gości wyśmienitymi potrawami, zachęcamy do skorzystania z usługi cateringu. Przygotujemy wszystko, czego zapragniesz a twoi Goście będą na pewno zadowoleni i najedzeni. Poniżej prezentujemy wszystkie potrawy, które można zamówić w ramach cateringu. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszych potraw, które możecie Państwo zamówić e-mailowo lub kontaktując się z nami telefonicznie. Ceny od 40 zł/os. za opcję standardową: przystawka, zupa, danie główne, deser.

Jeśli zdecydowaliście się Państwo na usługę cateringową do obsługi bankietu, spotkania firmowego lub szkolenia, pomożemy dobrać potrawy do zaplanowanego budżetu. Zaproponujemy odpowiednią ofertę cateringu. Wspólnie ustalimy scenariusz imprezy i zajmiemy się resztą.

A jeśli chcecie Państwo mieć przyjemność i organizować we własnym zakresie, my dostarczymy wyśmienite i smakowite dania na półmiskach. Zadbamy, aby każda impreza była dobrze przygotowana.

DANIA

Dania Rybne

  • Coctail z krewetek
  • Carpaccio z łososia, podane z marynowanym imbirem i płatkami avocado
  • Krewetki SCAMPI smażone na oliwie i czosnku – 1 szt
  • Łosoś marynowany w cytrynie i koperku
  • Łosoś wędzony na cytrynie
  • Mus z łososia wędzonego lub z sandacza z bakaliami
  • Mus ze szczupaka z krewetkami
  • Ostrygi z cytryną
  • Paluszki z kraba z grzybami leśnymi
  • Pasztet z łososia
  • Plastry wędzonego pstrąga z sosem kaparowym lub sosem chrzanowym
  • Pstrąg w galarecie
  • Pstrąg wędzony na cytrynie
  • Pulpeciki rybne w galarecie
  • Roladki z łososia z musem śmietankowym
  • Rolmopsy w zalewie korzennej lub z cebulką i marchewką
  • Ryba po grecku lub po chłopsku – z warzywami
  • Ryby i owoce morza
  • Sakiewka z łososia wędzonego i kawioru
  • Sałatka z owoców morza
  • Sandacz w galarecie
  • Śledzie w zalewie śliwkowej lub po Łebsku
  • Śledź na sposób tradycyjny lub w śmietanie
  • Śledź pod pierzynką lub w sosie tatarskim z cebulką
  • Śledź w trzech smakach – z olejem, śmietaną, koncentratem pom. i rodzynkami
  • Tatar z łososia świeżego
  • Tatar z łososia wędzonego
  • Tatar śledziowy
  • Terina z sandacza z zielonymi szparagami
  • Torcik śledziowy z czerwoną cebulką
  • Torcik śledziowy z warzywami marynowanymi i kawiorem
  • Węgorz smażony
  • Węgorz w galarecie
  • Tatar wołowy
  • Galantyna drobiowa
  • Kurczak a’la frytki
  • Paszteciki królowej (piersi z kurczaka zawijane w ciasto francuskie)
  • Pasztet z kurczaka
  • Pasztet z kurczaka z orzechami
  • Pasztet z wątróbek drobiowych i wieprzowych
  • Pierś indyka pod galaretą w owocowej szacie
  • Rolada z kurczaka
  • Roladka z kurczaka z boczkiem wędzonym
  • Roladka z indyka z bakaliami
  • Tarina z indyka w osłonie z marchewki
DANIA

Dania Mięsne

  • Carpaccio – polędwica wołowa marynowana
  • Mus z cielęciny
  • Mus z wątróbek drobiowych
  • Pasztet z dziczyzny z sosem borówkowo-żurawinowym
  • Pasztet wieprzowy w cieście francuskim
  • Półmisek mięs pieczonych z sosem chrzanowym
  • Półmisek zimnych mięs (karkówka, szynka, schab)
  • Roladki szynkowe z kremem chrzanowym lub roladki szynkowe z jajkiem
  • Roladka z polędwiczki wieprzowej ze szpinakiem i serkiem topionym
  • Schab karkowy nadziewany śliwkami z trzema sosami: cumberland, cygańskim, tatarskim
  • Schab pieczony w pieprzu cytrynowym lub z ziołami
  • Schab z kieszonką i kurkami w śmietanie
  • Schab ze śliwką w czerwonym winie
  • Schab ze śliwką lub z morelą lub w galarecie
PORCJA 140 GRAM

Dania ciepłe

DRÓB

  • Bryzol z indyka
  • Czipsy z kurczaka
  • Grillowana pierś kurczaka w towarzystwie sosu borowikowego
  • Kaczka z miodem i cytryną
  • Kotlet de Volaille (nadziewany masłem, zieloną pietruszką)
  • Kotlet z piersi indyka panierowany
  • Kurczak nadziewany po polsku (nadzienie z wątróbki)
  • Pieczeń z piersi indyka nadziewana morelami z sosem cumberland
  • Pierś indyka pieczona na żurawinie
  • Pierś z indyka nadziewana ananasem
  • Pierś z indyka z polewką miodową lub z sosem śliwkowym
  • Roladki indycze nadziewane
  • Roladki z kurczaka (boczek wędzony, pieczarki, cebula)
  • Szaszłyki z piersi indyka z cytryną
  • Udka indyka pieczone w piwie z pieczarkami
  • Udko pieczone z zieleniną lub z migdałami lub z sezamem
  • Udka w glazurze brzoskwiniowej (słodko-kwaśnej)
  • Udka kurczaka miodowo-musztardowe

 

WIEPRZOWINA

  • Eskalopki wieprzowe w cieście serowym
  • Golonka pieczona z warzywami i duszona w piwie – 1 kg
  • Gołąbki z mięsem i sosem pomidorowym
  • Karkówka nadziewana serem i mięsem
  • Karczek zapiekany sezamem
  • Klopsiki wieprzowe w sosie musztardowym
  • Kotlet mielony
  • Kotlet mielony nadziewany pieczarkami
  • Kotlet schabowy w panierce ziołowej
  • Kotlet schabowy z musem morelowym
  • Kotlet schabowy panierowany
  • Kotlet schabowy panierowany po francusku
  • Kotlet schabowy zapiekany w serze mozarella z prawdziwkami
  • Kotlet szwajcarski (z serem żółtym)
  • Kotlety wieprzowe nadziewane bryndzą
  • Marynowana pieczeń wieprzowa
  • Pieczeń rzymska
  • Pieczona szynka z miodem i piwem
  • Plaster szynki wieprzowej pieczonej w sosie z zielonego pieprzu
  • Polędwiczki wieprzowe zawijane w szynce
  • Przysmak „Boruty” (kotlet schabowy saute z pieczarkami i pomidorami)
  • Rolada ze schabu z grzybami i sosem żurawinowym
  • Roladki wieprzowe w liściach pory
  • Roladki ze schabu z tartym chrzanem i kaparami
  • Schab z pieczarkami lub szparagami
  • Stek wieprzowy z cebulką
  • Sztuka mięsa w sosie pieczeniowym

 

WOŁOWINA

  • Zraz zawijany tradycyjny
  • Zraz zawijany wieprzowy duszony
  • Gulasz wołowy z cebulą i papryką
  • Gulasz wołowy z warzywami
  • Klasyczne rolady wołowe
  • Kuskus z wołowiną
  • Pieczeń wołowa w sherry z oliwkami
  • Pieczeń wołowa z papryką
  • Polędwica wołowa w cieście
  • Rolada z cielęciny z farszem grzybowym i sosem żurawinowym
  • Rolada z cielęciny w sosie z borowików z farszem grzybowym i sosem żurawinowym
  • Steki w sosie kaparowym z polędwicy wołowej
  • Steki z pieczarkami z polędwicy wołowej
  • Wołowina w potrawce
  • Zrazy z owczym serem

 

RYBY

  • Filet z ryby w panierce orzechowej
  • Filet z ryby w sosie maślano-koperkowym
  • Halibut w sosie koperkowym
  • Halibut zapieczony w maśle łososiowym w sosie z cytrusami
  • Karp po staropolsku w szarym sosie
  • Łosoś zapiekany z grejpfrutem
  • Pstrąg pieczony w sosie śmietanowym
  • Pstrąg smażony z migdałami
  • Sandacz smażony z porami i tymiankiem
  • Szczupak faszerowany
  • Szczupak w sosie chrzanowym lub w wędzonym boczku
  • Węgorz smażony w cieście serowym lub w sosie koperkowym
  • Zrazy z sandacza z borowikami
PORCJA 300 ML

Zupy

  • Bulion z kuleczkami drobiowymi
  • Bulion z makaronem
  • Delikatna francuska zupa cebulowa z grzaneczkami
  • Krem z brokułów z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym
  • Krem z pomidorów z łazankami
  • Krem ze szparagów z grzankami lub groszkiem ptysiowym lub prażonym migdałami
  • Polewka pieczarkowa z grzanką
  • Rosół po królewsku z makaronem
  • Rosół po królewsku z makaronem naleśnikowym
  • Zupa cygańska (z pieczarkami i boczkiem)
  • Zupa Łebska z kuleczkami mięsnymi
  • Zupa myśliwska
  • Zupa rybna z grzankami
  • Zupa Soljanka (z warzywami i baleronem)
  • Zupa włoska (z papryką i pomidorami)
  • Żur zabielany z ziemniakami
  • Żurek na kiełbasie z jajkiem/ lub z białą kiełbasą
PORCJA 100 GRAM

SURÓWKI I SAŁATKI

OBIADOWE

  • Bukiet jarzyn gotowanych
  • Buraczki zasmażane
  • Kapusta zasmażana
  • Kolorowa z kapusty pekińskiej z majonezem
  • Marchewka zasmażana
  • Marchewka oprószana groszkiem
  • Mizeria po cygańsku
  • Mizeria z ogórków ze śmietaną
  • Pieczarki w śmietanie
  • Pikle (papryka i ogórki konserwowe, grzybki w marynacie)
  • Sałata zielona ze śmietaną
  • Surówka „Arizona”
  • Surówka cygańska ( z ogórków kiszonych i cebulki)
  • Surówka jesienna lub wiosenna
  • Surówka piękności (seler + orzechy)
  • Surówka wielowarzywna
  • Surówka z buraczków
  • Surówka z kapusty czerwonej
  • Surówka z kapusty kiszonej
  • Surówka z kapusty świeżej
  • Surówka z marchewki i jabłek lub z marchewki i pomarańcz
  • Surówka z pory i owoców kandyzowanych
  • Surówka z pory, jabłek i marchewki
  • Zestaw surówek

 

SAŁATKI

  • Amerykańska – ananas, pieczony kurczak w sosie curry
  • Cesarska z kurczakiem
  • Caprese – plasterki pomidorów i sera mozzarella ze świeżą bazylią lub oregano
  • Copa Cabana – avocado, cebula, pomidory, śmietana, tabasco
  • Grecka (sałata zielona, pomidory, papryka, ogórek, oliwki, feta, zioła prowansal.
  • Helga – ogórek kiszony, cebula, ziemniaki got. śledź w oleju, jaja na twardo
  • Jarzynowa tradycyjna
  • Jarzynowa na szynce
  • Jesienna – z kapustą pekińską
  • Nicejska – sałata, pomidory, ogórek zielony, jaja na twardo, oliwki czarne, tuńczyk w oleju, sos vinaigrette
  • Nigeryjska – z sałaty lodowej, smażonych krewetek, owoców mango
  • Owocowy raj (z jogurtem)
  • Ryżowa z owocami i kukurydzą
  • Sałatka na sosie śmietanowym z czarnym kawiorem
  • Szefa Kuchni – sałata lodowa, jajka na twardo, szynka, ser żółty, papryka, sos włoski
  • Śledziowa z buraczkami
  • Śledziowa z majonezem
  • Tuńczykowo-paprykowa (z ryżem)
  • Wiosenna kompozycja – z sosem vinaigrette/warzywna
  • Z kompozycją świeżych warzyw, kiełkami słonecznika i wędzonym pstrągiem
  • Z kurczaka z ryżem i ananasem
  • Z owocami i kurczakiem w sosie curry (z ryżem)
  • Z owoców mango i avocado i z sosem słodko – ostrym
  • Z owoców morza
  • Z szynki i kalafiora z sosem jogurtowo-majonezowym
  • Z szynki i sera żółtego
  • Z tuńczykiem i makaronem penne
  • Z wędzonym łososiem lub z pstrągiem i ziołami (sos vinaigrette)
  • Ziemniaczana – w sosie jogurtowym z jajkiem lub z serem feta
PORCJA 100 GRAM

Galaretki

  • Galaretka wieprzowa lub drobiowa
  • Galaretka z brokułami i piersią indyczą
  • Kurczak w galarecie
  • Ozorki w galarecie
INNE SPECJAŁY

Pozostałe

  • Deska serów mieszanych z orzechami i winogronami
  • Jaja na specjalną okazję (faszerowane)
  • Jajko w szynce
  • Pomidor faszerowany bukietem warzyw
  • Półmisek „warzywko” (pomidory, ogórki świeże, papryka konserwowa)
  • Półmisek tradycyjnych wędlin (polędwica, baleron, szynka konserwowa)
  • Półmisek wędlin i mięs z sosami: cumberland, tatarskim, tabasco
  • Rożki obfitości z szynki konserwowej lub rożek z szynki z chrzanem
  • Wędliny i mięsa z sosami: cumberland, tatarskim, tabasco
  • Wybór wędlin
PORCJA 100 ML

Sosy

  • Beszamelowy lub pieczarkowy
  • Borówkowy lub żurawinowy lub ziołowym
  • Chrzanowy
  • Cumberland lub diabelski
  • Dip do warzyw blanszowanych
  • Dip do warzyw surowych
  • Holenderski
  • Kurkowy lub z prawdziwków
  • Leśny
  • Musztardowy lub koperkowy lub ziołowy
  • Piwny, pomidorowy, tatarski, tabasco – do wyboru
  • Szary lub pieczeniowy
  • Vinaigrette, czosnkowy, czosnkowo-rzodkiewkowy, jogurtowy
  • Z zielonym pieprzem
UCZTA PODNIEBIENIA

DESERY

  • Ciasto domowego wypieku do wyboru
  • Galaretka owocowa z bitą śmietaną
  • Krem Dyplomatów
  • Krem waniliowy z owocami
  • Krem brulee waniliowy
  • Krem brulee czekoladowy
  • Lody w bezie zapiekane z advocatem
  • Lody płonące
  • Lody z owocami kandyzowanymi i advocatem
  • Lody mieszane z owocami leśnymi
  • Lody z gorącymi wiśniami
  • Melba z morelami
  • Mus bananowy, mus czekoladowy, mus pomarańczowo-kokosowy – do wyboru
  • Naleśnik z gałką lodów i sosem pomarańczowym lub sosem wiśniowym
  • Panna Cotta w żelu wiśniowym
  • Puchar lodowy
  • Sałatka owocowa z lodami waniliowymi
  • Sorbet cytrynowy
  • Sorbet migdałowy
  • Sorbet z lodów owocowych lub z szampanem
  • Szarlotka na gorąco z lodami i bitą śmietaną
  • Tiramisu
ZDROWIE

Owoce

  • Patera z owocami – 3 stopniowa – 1 kg owoców-flambirowanych
  • Ananas – 1 szt.
  • Mieszanka owoców – 100 gr (mandarynki, winogrona,pomarańcze)
PORCJA 100 GRAM

Dodatki

  • Frytki/ lub kluski śląskie/lub kluski francuskie
  • Frytki/ziemniaki
  • Kasza gryczana
  • Kasza jęczmienna
  • Masło
  • Masło smakowe: ziołowe, czosnkowe, paprykowe
  • Pieczywo białe
  • Pieczywo mieszane
  • Ryż biały
  • Ryż po meksykańsku/ryż ziołowy
  • Ziemniaczki w chrupiącej skorupce
  • Ziemniaki gotowane z koperkiem
  • Ziemniaki opiekane
  • Ziemniaki w folii
COŚ NA DESER

Ciasta

  • Ciasta różne – 1 kg
  • Tort na stelażu – 1 kg
ZASKOCZ GOŚCI

Atrakcje

  • fontannę czekoladową z oryginalną belgijską czekoladą
  • wytwornicę baniek mydlanych
  • udziec wieprzowy własnego wyrobu – specjalność firmy
  • pieczony prosiaczek z ziemniaczkami w folii i z kaszą
  • stół wiejski z własnymi wyrobami i swojskimi wędlinami lub stół z potrawami kaszubskimi

Pyszne danie we wspaniałej oprawie – catering Łeba

Jako restauracja ciesząca się renomą doskonałej kuchni, pragniemy podzielić się tą pasją z Tobą. Chcemy, aby każdy posiłek, niezależnie od okoliczności, był prawdziwą ucztą dla podniebienia. Dlatego nasze potrawy przygotowywane są z myślą o różnorodnych gustach i oczekiwaniach. Oferujemy zarówno tradycyjne dania, jak i te nowoczesne, które mogą zostać dostarczone prosto na Twój stół.

Nie ważne, czy planujesz bankiet, spotkanie biznesowe, czy rodzinny obiad – nasza oferta cateringowa jest elastyczna i dostosowana do każdej sytuacji. Wspólnie ustalimy menu, zadbamy o każdy szczegół, a Państwo będą mogli skupić się na tym, co najważniejsze – spędzeniu czasu z bliskimi czy współpracownikami.

Dania dostarczane przez nas są smaczne, a jednocześnie estetycznie podane, by dopełnić atmosferę każdego spotkania. A jeśli decydują się Państwo na samodzielną organizację imprezy, z przyjemnością dostarczymy nasze specjały, które z pewnością zachwycą każdego Gościa.

Oto co jeszcze oferuje Lech Resort & SPA:

Zapraszamy do skosztowania esencji naszej kuchni w formie cateringu, który sprawi, że każde spotkanie będzie miało wyjątkowy charakter. Skontaktuj się z nami i dowiedz się więcej o pełnej ofercie, którą przygotowaliśmy z myślą o Twoich potrzebach.

OFERTY SPECJALNE Rezerwacje